Ariejan van Twisk Fotografie
Ariejan van Twisk bij Mind your step

EXPOSITIE MIND YOUR STEP 2013

 

In het weekend van 4, 5, 6 oktober aanstaande exposeren zeventien kunstenaars in de autowerkplaats van Citroëngarage Dereumaux met de unieke tentoonstelling ‘Mind your step’. In Waalre was nog nooit eerder een expositie als deze te zien; de verscheidenheid van objecten, schilderijen en foto’s is groot. Veel van de kunstenaars hebben zich laten inspireren door de enorme ruimte van de autowerkplaats die ze mogen gebruiken.


‘Mind your step, mind your step...’ Met deze boodschap willen de kunstenaars zacht, maar dringend waarschuwen voor de volgende stap die de bezoeker zet. Een stap naar een begroeting van iets nieuws, iets dat gezien wil worden. Want het verlangen dat kunstenaars hebben om te laten zien wat ze maken, is iets wat blijft, hoe de tijden ook veranderen, hoe het kunstklimaat ook zijn gang gaat. Een kunstenaar maakt, poogt, probeert, slaagt, faalt en er ontstaat iets dat gezien wil worden. Het zoekt zijn weg naar het publiek, het zoekt gesprek.


In dat stevige verlangen om hun werk te laten zien, kregen de zeventien kunstenaars in de zomer ineens de mogelijkheid gebruik te maken van de autowerkplaats van Citroengarage Dereumaux. Voordat deze industriële ruimte wordt afgebroken om plaats te maken voor een volgende stap in de bouw aan het centrum van Waalre, mogen zij deze geweldige locatie een weekend als podium benutten. Daarmee kiezen zij voor een plek waar een paar weken terug nog olie ververst werd.


Florette Dijkstra, docent aan de ABK St.Joost in ’s-Hertogenbosch, opent de expositie op de Willibrorduslaan 7-9 op 4 oktober om 19.00 uur. Zowel de opening van de expositie als de expositie op 5 en 6 oktober (van 12.00 tot 18.00 uur geopend) is voor iedereen gratis toegankelijk.